TiDak Ade ManuSia Yng SempUrNa Di PerSinggahan Ini..

~~YA ALLAH jika aku jatuh cinta,cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padamu,agar bertambah kekuatanku untuk menyintaimu~~

07 Ogos 2010

~~LifE ku BeRubah~~

Salam Puisi...^_^

semoga sahabat-sahabatku sihat sentiase..disamping orang-orang tersayang..lama rasanya dah xmencoret2 kat blog nih..setakat singgah tgk aktiviti rakan2 yang update blog..alhamdulillah..masihku follow rakan2ku walau diriku tidak berkesempatan untuk membenarkan jarii ini mengatur langkahnya...

alhamdulillah,hari ini baru dapat membenarkan jariku ini mengatur langkahnya..lifeku berubah..ia...darii seorang pekerja..kepada seorang pelajar...mahasiswi...hihihi...tawaran yang aku tunggu darii keluarnya keputusan kemasukan awl bulan 7 aritu..dukacita jawapannya...seronok dengar kengkawan dapat sambung study..tapii bilelah masaku itu...aku bermuhasabah.."xperlah mungkin belum ada rezeki lah...dan aku tekad pada diriku..selagii xdapat selagii itu aku kan apply..mungkin ada hikmah kenapa..."

28 july 2010 bersamaan rabu..jam 5.20petang..mmg buat aku tersentap,terkejut..yelah..aku igt dah xdapat dah permohonanku..xpelahh..nanti apply tok masukkan december lak..yelah..aku mcm xkisah koz dah slesa dengan enviroment keje..kengkawan...baru nak rase jadi orang penting..hihih..tapii semua tu berakhir pada 29 july 2010..aku terima tawaran kemasukkan tu..nasihat dari keluarga,akak..kengkawan..semua suh pegi..kata kak zam..lau xpergii nanti name itamsenarai..hihih..nak apply pun susah..sokongan darii akak yang paling aku sayang..keluargaku..sahabat2ku..aku terpaksa menyundurkan diri sebagai seorang pekerja di CANON OPTO..sedih jugak sebenarnya..yelah brentii un expected..xterduga langsung..tapii nak buat camne demii tuk mengejar cita-citaku...aku kene teruskan perjuangan...thankss a lot pada semua sahabatku di CANON..byk membantu,mengajarku..tntang alam pekerjaan..setahun jugaklah aku bergelar pekerja..dan 6 bulan bergelar praktikal student..setahun lebih jugak..

rindu rasanye pada opismate2...

to fira>> rindulah gurau2 kite..pegii kelas jepun sama..gelak2...jangan xpegii kelas lak ea..aku xde..hikhikhik...aku datg saner..blanjee pizza...hihih...fira,tolong tengokkan printer aku tu..abislah dikejekan rodhi...hihih..

to kak zam>> rindu nak dgr aning pokpek,pokpek dekat opiss tu..asikk cakp jerk xhenti-henti..hihi..
asik dngarr jerk aning cakp..sampaii sound aning.."xpenat ke kak zam carii darii td.."hehe..aning pun buat muke ajekk dialah pe lagii...hihi..

to kak suzie>>nantii kite borak2 lagii ea..pasal mcm2...hikhikhik..xde keje mestii larii carii akk..hihih..

tu semua kenangan....im enjoy it the enviroment,fren...










Now,dah seminggu dah aku tinggal kan alam pekerjaan..dan dah seminggu dah aku bergelar seorang student..life is so different..u know pun tau kan...seminggu cube nak serasikan diri dengan new life..kelam kabut jugaklah nak settlekan ari jumaat tu..penat sungguh badanku ini...thanks to cik a.k.a my brother..yang bawak kehulur kehilir masa pendaftaran...


card matrix..serius beb muke..hihihi

hahaha...inilah life ku sekarang...bergelar seorang pelajar...doakanku semoga aku dapat melaluinya dengan penuh tabah dan sabar..dan mendapat segulung ijazah yang diimpikan..ameen~~






see u the next entry...lau berkesempatan nantii k...daaaa.......assalammualaikum..







8 comments:

Aning berkata...

Ko dpt ke transfer unit aritu? 3 thn ke 4 thn ni? All the best~~ belajor rajin-rajin... bukan semua org dpt peluang mcm tu.. hehehe.. pasni dpt full title 'Engineer' la ek..

Faz... ^_^ berkata...

dapat transfer aritu..kire 3 tahun..tapii xnak rush sgt..amik 3thn setengah..engineering tough skit..takut berat sgt amik nantii sangkut..payah..insyaallah..aknku blajar dgn sungguh2..masinlah mulut aning..insyaallah..dapt title..itu...ameen...:-)

... berkata...

card matrix ker tuu?
Apasai mcm cikgu sekolah?
x macam student pon....

Faz... ^_^ berkata...

a'ahhlah kak..kad matriklah tu..bakall cikgu kepada cikgu..ihihi..insyaallah...nak wat camne dah kad dia mcm tu kak...trima jelah...

L i 3 z @ berkata...

mak aih seriousnye gabo matrixcard =p stadi smart. all the best!

Faz... ^_^ berkata...

entah kak..xtaulah waktu tu nape xnak senyumm..biasenye pantang amik gambo..mestii nampak gigi..uhuhuh..myb dalam keadaan terkejut lagii..kot..huhu

fyra berkata...

aku rase aku da tulis kat comment ko ni..ilang plak...haiya...tulis balik...

AKU RINDU KO KO TAU KE XTAU KE XMO TAU KE??

Faz... ^_^ berkata...

aku nak tau...aku tau ko mestii rindu aku kan..aku rindu ko jugak fyra..:-( bile lah kite nak jumpe...ko sihatt x..??

Catat Ulasan